HR Koudschuim matras

HR Koudschuim matras gezocht? Dan zit je hier goed bij Slaapcenter De Marmot zowel in onze webshop online als in onze winkel te Lier is de matras te koop

 

HR-Koudschuim matras

Een HR koudschuim matras (HR staat voor ‘high resilience’) wordt ook wel in de volksmond een Bultex-matras genoemd, maar dat is een merknaam, (zoals een Bic eigenlijk een balpen is), en word ook door enkele andere schuimerijen geproduceerd. Deze heeft een hoge veerkracht en heeft een open onregelmatige celstructuur. Daardoor kan deze vlot ademen en biedt hij een goede vochtregulatie. Het materiaal heeft een goede veerkracht, hoogwaardig ligcomfort en een degelijke opwaartse druk, wat een goede lichaamsondersteuning geeft.

Wij kozen voor U de JAVA, met afritsbare en wasbare hoes. 5-zoneprofilering, 300gram antiallergische watten, HR 40 (soepel) of HR 38 (stevig), afritsbaar aan 3 zijden, 18cm hoog.

 

Wij bieden U ook:

— MONTE CARLO 14 cm
— MILAN 16 cm
— BRUGGE 21,5 cm
—MONACO 16 cm
— ECLIPSE 18 cm
— MASARAT 22 cm
— SIGNATURE 23 cm
— REYLASTIC 21 cm
— PERLA PURE 21 cm

 

HR Koudschuim matrasBestel de Java matras

Koudschuim heeft een open celstructuur die het materiaal unieke ventilerende en vochtregulerende eigenschappen geeft. Dit heeft als voordeel dat de duurzaamheid van een koudschuim matras beduidend hoog is. Koudschuim matrassen bieden een zeer hoog comfort en zijn erg veerkrachtig. Door profielen aan te brengen in het schuim kan men de ligkwaliteit verder optimaliseren.

Matras Java van Polypreen is een kwalitatief koudschuim matras dat u verzekert van een goede ondersteuning en koele nacht. Het HR40 koudschuim in dit matras is voorzien van een 5-zone profilering waardoor het matras in de schouderzone iets soepeler is. Zijslapers ervaren hierdoor minder druk ter hoogte van de schouders.

Bekijk en bestel (klik hier)

 

Tags:

Project- zorgmatrassenTraagschuim matrassenPocketverenBoxsprings en latbodemToppersMatras kopenBoxspring kopen

 

Wat is koudschuim?

Koudschuim is een type polyurethaanschuim, waarvan vaak ten onrechte verondersteld wordt dat bij de fabricage geen hoge reactietemperaturen ontstaan. Dit is onjuist. De term ‘koudschuim’ is afgeleid van de term ‘cold cure moulding’: schuim dat in niet verwarmde vormmallen wordt geproduceerd. De juiste benaming voor koudschuim is eigenlijk High Resilience (HR) schuim, ofwel schuim met hoge veerkracht. Ook de termen PU schuim of PU foam worden door producten gebruikt. Koudschuim, HR schuim of PU foam heeft van nature een enigszins onregelmatige, open celstructuur waardoor het materiaal zeer goed ademt en goed vocht afvoert. Kuilvorming komt bij koudschuim niet voor. Het materiaal is zeer veerkrachtig, en biedt een hoog comfort gekoppeld aan een lange levensduur. Let wel op de dichtheid van het materiaal, een dichtheid boven de 35 kg/m3 garandeert een hoge kwaliteit. In principe geldt hoe hoger de dichtheid, hoe beter de kwaliteit. Voor matrassen wordt soms een kwaliteit van HR35 gebruikt tot een HR65 voor de beste meest duurzame matrassen of oplegmatrassen. HR schuim is ook vlamvertragend en soms ook vlamdovend.