Boxsprings met latbodem

 

boxspring De boxspring is terug van weggeweest. Tijdens de jaren na de grote oorlog van ’40 – ’45 is men slaapcomfort beginnen ontwikkelen, en het betere bed was toen ook een “box”, een zware houten kader met dikke bonelveren eronder, afgedekt met stro…. Dit sliep ongelofelijk goed, maar de materialen van vroeger lieten te wensen over…. De bonelveren werden bij elkaar gehouden door vlaskoorden, en deze koorden durfden al wel eens breken, met als gevolg dat die door de stroafdekking naar boven kwam, en een begrijpelijk onbehagelijk gevoel konden veroorzaken aan het achterwerk…hehe…. Dan heeft men maar de ijzeren “resort” uitgevonden, liefst in de lengte gespannen, waar Merflex (uit Oude God, Mortsel) er honderdduizenden van produceerde… Daar kregen we de gekende ronde rug van, en de dokter suggereerde dan van op een hardere oppervlakte te slapen…. Allemaal een plank eronder, om dan vast te stellen, dat de matrassen schimmelden (geen verluchting)! Zo is men dan de lattenbodem gaan produceren, van zeer simpele tot uiterst gesofistikeerde uitvoeringen, met goedkope berkenlatten tot degelijke beuken latten.

 

Vele mensen zijn door de goedkopere latten doorgezakt, dit door te veel gewicht of intensief gebruik, of door te ‘turnen’ in bed. De moraal van het verhaal: koop een degelijke lattenbodem.

 

Unieke boxspring en latbodem

boxsprings en latbodemWij hebben voor U de TECH 200 uitgekozen, een lattenbodem met 28 zwevende, gelaagde beuken latten met flexibele duo-lathouders in kunststof. Deze is ook tegen meerprijs leverbaar in manueel of elektrisch verstelbare uitvoering (prijs op aanvraag)

Daarna is men de oude BOX gaan heruitvinden, met hedendaagse materialen, het summum van slaapcomfort. Een bedkader is niet meer nodig; de box staat op zichzelf, mooi, met eventueel een hoofd- en voetbord (kan op afspraak wel met inbouwmaten verkregen worden). Deze bieden een ongelofelijk comfortabel slaapcomfort dat niet vergelijkbaar is, en zijn voor zweters qua verluchting het toppunt!

Wij kozen voor de box CLEO, een box van 20 cm, met de bewezen bonelveer. Poten zijn verkrijgbaar aan 44 euro voor 6 stuks, per deel 12 cm hoog. Voor een dubbel bed zijn hiervan twee sets nodig, en staat dus op 12 poten!

Wij stellen U de drie populairste samengestelde boxensprings voor. Je kan eventueel in de winkel een andere kleur kiezen van lederlook of stof; wij bieden diverse kleuren aan. Ook verschillende hoofd- of voetborden zijn mogelijk, maar meestal komt men terug op ons voorstel…

 

Volgende boxen zijn ook verkrijgbaar in onze winkel te Lier:

—  PASSIONATA met spiegel afgewerkt 20 cm
—  SIGNATURE met 3D antislip 26 cm
—  ELANZA met spiegel afgewerkt 30 cm
—  MINIBOX 12 cm hoog
—  SIGMA (elektrisch) 35 cm
—  S500 (elektrisch) 30 cm
—  SIGNATURE (elektrisch) 25 cm

Boxspring komen bezichtigen?

Indien je in de keuze die we voor U hebben gemaakt toch uw gading niet vind, kunt U altijd eens verder kijken in ons volledig gamma boxsprings. Hiervoor neemt U best eens contact op met ons via mail of telefoon om een afspraak maken voor een bezoek in onze grote kleine winkel. Zodanig geven we U onze beste prijs voor uw keuze. De winkeldeur is enkel open op afspraak (zo kunnen we U onze beste prijs geven) Voor een boxspring binnen uw budget zit je goed bij Slaapcenter de Marmot!

 

Tags:

zorgmatrassenTraagschuim matrassenPocketverenHR koudschuim matrasBoxsprings en latbodemToppersMatras kopen

 

Het verhaal

Een boxspring is een verende matras met binnenvering gecombineerd met een onderstel. Door de duurzaamheid en het comfort wordt het systeem vaak toegepast in hotels en wordt ook wel hotelbed genoemd. Vrij vertaald is een boxspring een “bak met springveren”. Het is dan ook een matrasdrager die is gevuld met metalen spiraalveren en heeft daardoor de nodige loze ruimte. Deze loze ruimte zorgt voor extra ventilatie in de bodem. De binnenkant van deze matrasdrager is meestal afgedekt met schuim…