Boxsprings en latbodem

 

De boxspring is terug van weggeweest. Tijdens de jaren na de grote oorlog van ’40 – ’45 is men slaapcomfort beginnen ontwikkelen, en het betere bed was toen ook een “box”, een zware houten kader met dikke bonelveren eronder, afgedekt met stro…. Dit sliep ongelofelijk goed, maar de materialen van vroeger lieten te wensen over…. De bonelveren werden bij elkaar gehouden door vlaskoorden, en deze koorden durfden al wel eens breken, met als gevolg dat die door de stroafdekking naar boven kwam, en een begrijpelijk onbehagelijk gevoel konden veroorzaken aan het achterwerk…hehe…. Dan heeft men maar de ijzeren “resort” uitgevonden, liefst in de lengte gespannen, waar Merflex (uit Oude God, Mortsel) er honderdduizenden van produceerde… Daar kregen we de gekende ronde rug van, en de dokter suggereerde dan van op een hardere oppervlakte te slapen…. Allemaal een plank eronder, om dan vast te stellen, dat de matrassen schimmelden (geen verluchting)! Zo is men dan de lattenbodem gaan produceren, van zeer simpele tot uiterst gesofistikeerde uitvoeringen, met goedkope berkenlatten tot degelijke beuken latten. Vele mensen zijn door de goedkopere latten doorgezakt, dit door te veel gewicht of intensief gebruik, of door te ‘turnen’ in bed. De moraal van het verhaal: koop een degelijke lattenbodem.

Wij hebben voor U de TECH 200 uitgekozen, een lattenbodem met 28 zwevende, gelaagde beuken latten met flexibele duo-lathouders in kunststof. Deze is ook tegen meerprijs leverbaar in manueel of elektrisch verstelbare uitvoering (prijs op aanvraag)

Daarna is men de oude BOX gaan heruitvinden, met hedendaagse materialen, het summum van slaapcomfort. Een bedkader is niet meer nodig; de box staat op zichzelf, mooi, met eventueel een hoofd- en voetbord (kan op afspraak wel met inbouwmaten verkregen worden). Deze bieden een ongelofelijk comfortabel slaapcomfort dat niet vergelijkbaar is, en zijn voor zweters qua verluchting het toppunt!

Wij kozen voor de box CLEO, een box van 20 cm, met de bewezen bonelveer. Poten zijn verkrijgbaar aan 44 euro voor 6 stuks, per deel 12 cm hoog. Voor een dubbel bed zijn hiervan twee sets nodig, en staat dus op 12 poten!

Wij stellen U de drie populairste samengestelde boxen voor. Je kan eventueel in de winkel een andere kleur kiezen van lederlook of stof; wij bieden diverse kleuren aan. Ook verschillende hoofd- of voetborden zijn mogelijk, maar meestal komt men terug op ons voorstel…

Volgende boxen zijn ook verkrijgbaar in onze winkel:

— PASSIONATA met spiegel afgewerkt 20 cm
— SIGNATURE met 3D antislip 26 cm
— ELANZA met spiegel afgewerkt 30 cm
— MINIBOX 12 cm hoog
— SIGMA (elektrisch) 35 cm
— S500 (elektrisch) 30 cm
— SIGNATURE (elektrisch) 25 cm