HR-Koudschuimmatras

 

Een HR-koudschuimmatras (HR staat voor ‘high resilience’) wordt ook wel in de volksmond een Bultex-matras genoemd, maar dat is een merknaam, (zoals een Bic eigenlijk een balpen is), en word ook door enkele andere schuimerijen geproduceerd. Deze heeft een hoge veerkracht en heeft een open onregelmatige celstructuur. Daardoor kan deze vlot ademen en biedt hij een goede vochtregulatie. Het materiaal heeft een goede veerkracht, hoogwaardig ligcomfort en een degelijke opwaartse druk, wat een goede lichaamsondersteuning geeft.

Wij kozen voor U de JAVA, met afritsbare en wasbare hoes. 5-zoneprofilering, 300gram antiallergische watten, HR 40 (soepel) of HR 38 (stevig), afritsbaar aan 3 zijden, 18cm hoog.

Wij bieden U ook:

— MONTE CARLO 14 cm
— MILAN 16 cm
— BRUGGE 21,5 cm
—MONACO 16 cm
— ECLIPSE 18 cm
— MASARAT 22 cm
— SIGNATURE 23 cm
— REYLASTIC 21 cm
— PERLA PURE 21 cm

 

Traagschuimmatras

 

Traagschuim heeft verschillende namen: ook in de volksmond, NASA-schuim (het zou gebruikt worden in de ruimtevaart), memory foam, geheugenschuim, visco-elastisch schuim. Ook Tempure werkt met dit schuim. Met traagschuim worden drukpunten voorkomen, en wordt daarom veel aangewend bij mensen met spierpijnen, gewrichtsklachten of doorligwonden. Traagschuim voelt redelijk hard aan, maar door uw eigen lichaamswarmte wordt deze soepeler en worden drukpunten voorkomen. Wanneer je van de matras opstaat, zal het schuim traag zijn vorm terug aannemen… vandaar traagschuim

Wij bieden deze matras niet aan in onze webwinkel, maar hij is wel verkrijgbaar in de winkel. De meeste matrassen zijn te verkrijgen met een toplaag van traagschuim.

Enkele matrassen afgedekt met traagschuim:

— ERGO SPRING 5 cm visco pocketvering 23,5 cm totaal
— ERGO TOUCH 8 cm visco onderlaag HR40 wasbaar 20 cm totaal
— SOFT TOUCH 1000 en 2000 visco 8 cm onderlaag 18 cm HR60 wasbaar 27,5 cm totaal
— PRESSLESS 8 cm visco koudschuim of pocket 20 cm totaal
— AMBIANCE 3 cm visco Pocketveren wasbaar 21 cm totaal

 

Pocketveren

 

Pocketveren zijn veruit de populairste matrasvulling. Er bestaat dan ook een groot assortiment van, gaande van 5-zone naar 7-zone veren, dit met verschillende windingen: 5-, 6-, 7-slagsveren, minipocketveren, geneste veren tot dubbele pocketveren. De veren functioneren afzonderlijk van elkaar, en liggen dus zeer comfortabel. Pocketveren ventileren beter dan andere matrassen en zijn voor “zweters” een must. Pocketveermatrassen zijn afgedekt met toplagen van alle mogelijke soorten, gaande van SG-schuim, naar HR schuim, visco- of traagschuim, tot latex.

Wij bieden via de webwinkel drie matrassen aan die naar onze mening qua prijs-kwaliteit uw vertrouwen meer dan waard zijn, en ja, er zijn nog tientallen anderen te verkrijgen via de winkel of mail.

LAGOS 7-zone, afgedekt met 3 cm SG40 afneembare hoes 21 cm totaal
AMBIANCE 7-zone, afgedekt met 3 cm HR 60 (soepel) of HR 55 (hard) wasbaar 60°C, 21 cm totaal
ALL-IN- ONE ORIGINAL 7-zone interactieve pocket HR 60 of 55 afneembaar 23 cm totaal

Wat je ook kan bestellen:

LIBERTY — PRESTIGE — LOTHAR — GENT — BALANCE — HARMONY — QUARTZ 2.0 — IMPERIAL — ERGO SPRING — SOFT TOUCH — PRESSLESS — AMBIANCE — REVERSO — CLASSIC — ELEGANCE — EMOTION

 

Project- en zorgmatrassen

 

Project- en zorgmatrassen zijn matrassen die enkel in de winkel kunnen besteld worden. Het zijn brandvertragende matrassen, overtrokken met een waterdichte hoes, afritsbaar door een 2-zijde rits. De matrassen zijn verkrijgbaar in diktes van 12, 14 of 16 cm. Ze worden doorgaans gebruikt voor instellingen, internaten, hostels, jeugdverblijven en meer.

Verkrijgbaar:

— MATRAS SG 40
— MATRAS CME 28
— MATRAS HR 40
— MATRAS HR 55
— MATRAS HR 60