Traagschuim matras

Traagschuim matras gezocht? Dat ben je hier bij De Marmot aan het juiste adres!

 

Traagschuim matrassen voor een goede nachtrust

Traagschuim heeft verschillende namen: ook in de volksmond, NASA-schuim (het zou gebruikt worden in de ruimtevaart), memory foam, geheugenschuim, visco-elastisch schuim. Ook Tempure werkt met dit schuim. Met traagschuim worden drukpunten voorkomen, en wordt daarom veel aangewend bij mensen met spierpijnen, gewrichtsklachten of doorligwonden. Traagschuim voelt redelijk hard aan, maar door uw eigen lichaamswarmte wordt deze soepeler en worden drukpunten voorkomen. Wanneer je van de matras opstaat, zal het schuim traag zijn vorm terug aannemen… vandaar traagschuim

Wij bieden deze matras niet aan in onze webwinkel, maar hij is wel verkrijgbaar in de winkel te Lier. De meeste matrassen zijn te verkrijgen met een toplaag van traagschuim.

 

Enkele matrassen afgedekt met traagschuim:

— ERGO SPRING 5 cm visco pocketvering 23,5 cm totaal
— ERGO TOUCH 8 cm visco onderlaag HR40 wasbaar 20 cm totaal
— SOFT TOUCH 1000 en 2000 visco 8 cm onderlaag 18 cm HR60 wasbaar 27,5 cm totaal
— PRESSLESS 8 cm visco koudschuim of pocket 20 cm totaal
— AMBIANCE 3 cm visco Pocketveren wasbaar 21 cm totaal

 

Traagschuim matras kopen?

Kom naar onze winkel, Antwerpsesteenweg 76 A, 2500 Lier of bel ons vrijblijvend voor een afspraak of meer informatie op +32 (0)471 28 42 62

 

Tags:

 

Wat is zijn traagschuim matrassen?

 

Traagschuim matras

Traagschuim, ook wel: visco-elastisch schuim, geheugenschuim of nasa-schuim, is een materiaal dat wanneer het wordt ingedrukt langzaam in zijn oorspronkelijke vorm terugkeert. Dat kan ongeveer 0,5 tot 5 seconden duren. Daarnaast wordt traagschuim zachter door lichaamswarmte. Het vindt vooral toepassing in matrassen omdat het minder druk geeft op uitstekende lichaamsdelen. Een matras bestaat meestal uit meerdere lagen. Bijvoorbeeld een bovenlaag van soepel traagschuim en een onderlaag van veerkrachtig schuim. Voor de onderlaag wordt meestal koudschuim gebruikt, soms een stevige traagschuimsoort en soms een pocketverenkern. Traagschuimmatrassen zijn nooit volledig vervaardigd uit traagschuim. De matras is opgebouwd uit een traagschuimbovenlaag, die geplaatst is op een kern (koudschuim, pocketveren). De kern dient veerkrachtig en ondersteunend te zijn. Er is geen duidelijkheid over wat nu de beste kern is voor traagschuim. Sommigen vinden dat een koudschuimkern de beste resultaten geeft. Anderen beweren dat een pocketverenkern een betere ventilatie garandeert.

Omdat een bed vaak niet alleen dient om in te slapen is het van belang te bedenken dat traagschuim diep inveert bij sterke lokale belasting. Op de knieën zitten zorgt dus voor diep inzakken. Zich over het bed verplaatsen gaat heel anders dan op meer traditionele matrassen.

 

 

 

 

Bewaren